IBLAND RÄCKER INTE MOTION OCH BRA KOST

 • AUTHOR: // CATEGORY: Annat

  Comments Off on Ibland räcker inte motion och bra kost

  Jag är än idag en av de lyckliga som har både min far och min mor kvar i livet. Detta är naturligtvis något som jag vill ha i många år till. Detta både för mig själv och min familj samt deras barnbarn. Just mina barn älskar sina farföräldrar så enormt, så jag skulle kunna tänka mig hur de skulle reagera om de plötsligt försvann från denna värld. Min frus föräldrar gick bort tidigt och barnen var mycket små. Detta gjorde att de inte hade samma känslor för dem. Jag hade det kanske inte heller, då de aldrig lyssnade på mig gällande hur viktigt det var att hålla sig frisk med rätt kost och motion.

  Nu är detta inget som varit ett problem med mina egna föräldrar. Det var faktiskt både farsan och morsan som fick in mig på cykelspåret. Ingen av dem tävlade inom detta område, men var alltid de som tog cykeln till alla platser de skulle ta sig. Något som jag dock sett är att de kommit till åren. Här är farsan 91 år och morsan 89, vilket då gör att de inte direkt är ämnen för gymmet något mera. Här handlar det helt enkelt om att få dem att röra sig så mycket som möjligt istället. Att sätta dem på en cykelfärd är heller inget som jag skulle vilja göra. Trots det vill jag ha dem kvar i livet så länge som möjligt.

  Att visa omtanke för sin mor och far

  Något som alltid varit en röd tråd i vår familj, är att visa omtanke och respekt samt kärlek till sina föräldrar och vänner. Naturligtvis gäller hövlighet och respekt inför alla människor. Detta är något som jag fört över till mina barn, vilket jag snabbt insåg igår när min 13-åriga son öppnade ögonen på mig. Han var helt enkelt också orolig för att hans farfar och farmor skulle dö. Här hade han då sökt på nätet efter vad som kunde förhindra detta. Han hade då funnit att en hjärtstartare var något alla kunde ha i hemmet. Naturligtvis beställde jag denna med en gång till mina barns stora glädje, och väntar nu på leverans.

  Det blev familjeråd i hemmet

  När jag nu har lagt karriären åt sidan och har massor med tid för mina barn och hemmet. Ja, då känns det helt naturligt att vi också ska försöka ta hand om mina gamla föräldrar. Det blev således ett familjeråd, vilket vi alltid brukar ha i alla fall en gång i veckan. Detta var dock ett extra inkallat möte, där vi helt sonika bestämde att vi skulle ha mina föräldrar boendes hos oss i fortsättningen. Detta gjorde mig mycket glad och alla vill naturligtvis vara med att ta hand om dem.